Materiaalit joita tulostellaan:
PLA, PETG, PCTG, TPU, PC, ePA12-CF

Alla yleistä tietoa materiaaleista, ominaisuuksista ja käyttötarkoituksista. 
Ns. yleislankoja kuten PLA ja PETG löytyy useita eri värivaihtoehtoja varastosta.

PLA:

PLA (polylactic acid)-filamentti on materiaalina erittäin helppoa tulostaa ja turvallista käyttää. Edullinen ja hyvä materiaali esim. prototyyppeihin. Hauras, usein huono vaihtoehto toiminnallisiin osiin. Lämmönkesto n. 40-50C
benchy

PETG:

Polyetyleenitereftalaatti (PET) on yleisimmin käytetty muovi maailmassa. PETG-filamentti on erittäin pidetty materiaali 3D-tulostuksessa. Kirjain G tarkoittaa “glykolimodifoitua”, mikä tekee filamentista kirkkaamman, vahvemman sekä helpomman käyttää. Useimmat PETG muovit ovat elintarvike turvallisia. PETG-filamenttia voidaan käyttää erittäin monipuolisesti ja se tarjoaa erinomaisia mekaanisia ja optisia ominaisuuksia. PETG-filamentti on täydellinen toiminnallisten osien ja käyttötarvikkeiden tulostukseen. PETG-filamentti kestää paremmin kuumuutta ja on sitkeämpi kuin esimerkiski PLA-filamentti. Lämmönkesto n. 60-90C.

PCTG:

PCTG on erittäin kestävä tulostusmateriaali, joka sisältää kaikki suositun PET-G: n ominaisuudet, mutta tarjoaa erinomaisia lisäominaisuuksia. Materiaalilla on parempi iskulujuus ja optinen kirkkaus, se on kemikaaleja ja lämpötiloja kestävää, ja siksi sitä käytetään usein lääketieteessä, teollisuudessa ja elintarvikealalla. Sen jäykkyys tekee PCTG: stä luotettavan filamentin osille, joiden on pidettävä muotonsa paineen alla. Siksi se on ihanteellinen käytettäväksi elektroniikassa tai robotiikassa. Lämmönkesto n. 60-90C.
FLEX Kova D58
 
Joustava, korkea lämmönkesto jopa 140°C
UV-suojattu
Hyvät mekaaniset ominaisuudet
Suunniteltu erityisesti teolliseen käyttöön.
Tämä filamentti on myös kemiallisesti erittäin kestävä.
Kovuus Shore D58

 

FLEX Semisoft A85
 
Erittäin iskunkestävä
Kovuus Shore A85
UV-suojattu
Lämmönkestävyys jopa 98°C

TPU:

Yksi markkinoiden vahvimmista FDM-filamenteista!
Ominaista äärimmäinen kerrostartunta. Kerroksia on lähes mahdotonta erottaa. Materiaalilla on korkea repäisy- ja kulutuskestävyys, viiltokestävyys ja lujuus.

tpu

FLEX keskikova A98
 
Kovuus Shore A98
Korkea lämmönkesto jopa 110°C
Kemiallisesti kestävä
Hyvät mekaaniset ominaisuudet

 

TPU A95
 
Joustava & pehmeä
Tukeva & kestävä
Erinomainen sitkeys
Erinomainen iskunkestävyys
Shore kovuus A95

PC eli Polykarbonaatti

Materiaalilla itsellään on erinomainen lämmönkestävyys, ja tulostetut mallit kestävät pitkään jopa 100 °C:n lämpötilassa. Erinomainen iskun kestävyys ja kovuus. Joustavuuden puute tekee materiaalista myös haurasta, ei sovellu osiin jotka joutuvat vääntörasitukselle.

ePA12-CF

ePA12 on polyamidipohjainen filamentti, joka loistaa lämpötilan-, iskunkestävyytensä ja kestävyytensä ansiosta. Erinomaisten mekaanisten ominaisuuksien ansiosta materiaali soveltuu erityisen hyvin toiminnallisten osien tulostamiseen prototyyppien valmistuksessa. Nailon pohjainen lanka on itsevoiteleva jota on vahvistettu hiilikuidulla.
  • Kestää lämpötilaa 100°C asti
  • Iskunkestävä
  • Kova
  • Joustava
  • Mittasuhteiltaan vakaa
    Pitkäikäinen
 

Omalle mallille pääset katsomaan hinnan laskurista,

Galleriassa malleja tulostetuista tuotteista.

Jos vielä jokin askarruttaa, laita viestiä. 

Muussa tapauksessa äkkiä kaupoille!